Dziecko jako ofiara wojny w tragediach Eurypidesa i Seneki w świetle sceny z Astyanaksem - Budzowska, Malgorzata (Collectanea Philologica, 2004)
Dissertatur de aspectu infantis, qui belli victima est, apud Euripidem et Senecam.