Profesor Stefan Oświecimski jako nauczyciel i opiekun studenckich obozów naukowych - Gawłowska, Wanda; Witczak, Krzysztof (Collectanea Philologica, 1995)
Professor Stephanus Oświecimski Cathedrae Philologiae Classicae Universitatis Lodziensis moderator, iuventutis philologicae tutor studia humana late promovebat, linguam Latinam redivivam sermoni zamenhofianae praeponebat, scholasticorum castra ad Silesiae artes sacras atque humanas investigandas ponebat.