PKB – (nie)miarodajny wskaźnik gospodarki - Mazurek, Karol (Biznesmaniak, 2020)
PKB jest pojęciem obligatoryjnym w dziedzinie ekonomii i stało się przedmiotem rozważań wielu uczonych. Powyższy tekst ma pomóc ocenić wiarygodność wskaźnika PKB. Dla lepszego zobrazowania w opracowaniu zostały przedstawione metody konstrukcji wskaźnika i sposoby jego użycia. Z przekroju całego tekstu można wysnuć wniosek, iż wskaźnik PKB jest zjawiskiem pozytywnym, ale wymaga aktualizacji. Powyższa praca pomoże zrozumieć zjawisko PKB i jego oryginalność.