Polska Chrześcijańska Kasa Bezprocentowa w Uniejowie - Czyżewski, Bartłomiej (Biuletyn Uniejowski, 2016)
Przedmiotem niniejszego artykułu jest analiza znajdujących się w zasobach Archiwum Państwowego w Poznaniu dokumentów związanych z działalnością Polskiej Chrześcijańskiej Kasy Bezprocentowej w Uniejowie.