Aktualizacja w dokumentacji Uzdrowiska Uniejów Analiza porównawcza operatów uzdrowiskowych z 2011 i 2023 roku - Pupar, Tadeusz (Biuletyn Uniejowski, 2024)
Operaty uzdrowiskowe są dokumentami określającymi zasady prowadzenia działalności leczniczej. Sporządzone w celu otrzymania statusu uzdrowiska zawierają istotne informacje o zasobach naturalnych, kierunkach lecznictwa itp. W artykule z wykorzystaniem analizy porównawczej dokonano zestawienia dokumentów przygotowanych dla gminy Uniejów w 2011 i 2023 r., koncentrując się głównie na aktualizacjach prawnych i przestrzennych.