Lista uczniów Państwowej Preparandy Nauczycielskiej w Uniejowie z roku szkolnego 1925/1926 - Czyżewski, Bartłomiej (Biuletyn Uniejowski, 2015)
Autor tekstu, na podstawie Polskiej Deklaracji o Podziwie i Przyjaźni dla Stanów Zjednoczonych, uzupełnia listę i podpisy 56 uczniów Państwowej Preparandy Nauczycielskiej w Uniejowie z roku szkolnego 1925/1926.